Gouda kaasstad

Gouda staat bekend om zijn beroemde Goudse kaas. Elke donderdag in april tot en met half september vindt de Goudse kaasmarkt plaats. Hier kun je de ouderwetse prijsonderhandeling - het handje klap - tussen de kaasboer en de verkoper zien. Ook leuk om te doen; schiet een kaasmeisje of -jongen aan om gezellig met ze op de foto te gaan! 

Uiteraard kun je op de kaasmarkt terecht om die beroemde kaas eens te proeven (en om natuurlijk een stuk mee naar huis te nemen).

Voor meer informatie over de kaasmarkt, klik hier.

De Markt

Elke donderdagochtend en zaterdag de gehele dag is er op de Markt in Gouda een warenmarkt met ongeveer dertig tot vijftig kramen. Op deze markt kom je naast de dagelijkse boodschappen ook diverse streekproducten tegen. Altijd op zoek naar antiek of vintage spullen? Van juni tot eind augustus is er elke woensdag de Goudse Curiosa Markt, ook wel de Goudse Montmarte. Klik hier voor meer informatie over deze brocante markt.

Na het struinen over de markt kun je heerlijk genieten van de vele terrasjes, met uitzicht op het wereldberoemde Oude Stadhuys. 

Voor meer informatie over de markt, klik hier.

Bezienswaardigheden

Gouda kent vele gezichten; van culturele en historische bezienswaardigheden, natuurschoon tot natuurlijk hetgeen waar Gouda om bekend staat: de Goudse kaas. 

In en om de stad kun je onder andere genieten van prachtige monumenten, vele grachten en bijzondere architectuur. In het centrum van de stad tref je de langste kerk van Nederland, de Sint-Janskerk met haar prachtige brandgeschilderde glazen. 

Even buiten de stad kun je genieten van een mooie wandeling in het Goudse Hout of van een fietstocht naar en rondom de Reeuwijkse Plassen. 

Voor meer informatie over bezienswaarigheden, klik hier.

 

Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht is een bijzonder lichtfeest en één van de oudste van Nederland. 's Avonds branden ongeveer 1500 kaarsen achter de ramen van het historische Oude Stadhuys en nog eens duizenden achter de ramen van de panden rondom de Markt en in de binnenstad.

Er zijn veel (kerst)activiteiten in de binnenstad. Wandelingen, concerten, voorstellingen en optredens in musea, kerken en op straat. Het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht is het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom, geschonken door zusterstad Kongsberg in Noorwegen.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Wij zijn verheugd om je te kunnen mededelen dat onze Sales Manager Thomas Stormbroek namens Best Western Plus City Hotel Gouda het certificaat 'Code Verantwoordelijk Marktgedrag' heeft ondertekend!

"Deze code legt een moreel appèl op opdrachtgevers, opdrachtnemers, inleners, vakbonden en tussenpersonen om op een sociaal verantwoorde manier en met respect voor de kwaliteit van dienstverlening opdrachten uit te zetten, aan te nemen en uit te voeren."

Een belangrijke stap voorwaarts in het streven naar ethisch en verantwoord marktgedrag. Meer informatie over de Code Verantwoordelijk Marktgedrag is te vinden op:

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

E-Chopper

Ontdek Gouda en omgeving op een duurzame manier. 

3 of 6 uur lang touren met de wind door je haren! Dat gaat perfect op onze nieuwe E-Choppers.
Laat je meevoeren langs de Reeuwijkse Plassen of de Meije, vergaap je aan het groene polderlandschap en geniet in stilte van het moois dat je onderweg tegenkomt.

Nieuwsgierig naar ons arrangement? Klik dan hier. Wil je alleen een E-Chopper boeken, dan kun je dat direct doen via deze link!

Belangrijk: gebruik van E-Chopper enkel mogelijk met een geldig rijbewijs AM of B en minimale leeftijd van 16 jaar. Geen rijbewijs of onder de 16 jaar? Niet getreurd, de coole E-Fat bike is een prima alternatief (mogelijk vanaf 14 jaar). 

 

 

Spot on Gouda

Ook voor zakelijk bezoek is Gouda spot on!
Spot on Gouda is het initiatief waarin Goudse ondernemers de krachten bundelen om Gouda te positioneren als dé locatie voor vergaderingen, evenementen en congressen. Ook wij zijn onderdeel van Spot on Gouda! Klik hier voor meer informatie.

Goudse Gidsen Gilde

Ontdek historisch Gouda met een gids.

Meer dan twintig deskundige gidsen staan dagelijks voor je klaar om je de mooiste plekjes van Gouda te laten zien. Denk daarbij aan het  Stadhuis op de Markt, de Sint-Jans kerk met zijn 70 gebrandschilderde ramen en het Catharine Gasthuis, een voormalig ziekenhuis. Ook de Kaaswaag waar boeren eeuwenlang hun kazen met paard en wagen aanvoerden, kent een rijke historie. Het Goudse Gidsen Gilde biedt zowel groepswandelingen als instapwandelingen. Voor meer informatie, ga naar www.goudsegidsengilde.nl.

GO.GET.GREEN. Housekeeping Rewards®

Wist je dat wij als hotel deelnemen aan het GO.GET.GREEN. Housekeeping Rewards® programma?
Bij dit Rewards® programma kun je als lid van Best Western Rewards® extra punten sparen als je tijdens je verblijf een dag geen gebruik maakt van onze housekeeping service.

Het programma zorgt voor een reductie op water, schoonmaakmiddelen en linnen en is daarmee een mooie toevoeging om duurzamer te opereren als hotel.

Voor meer informatie over dit groene programma, check deze site